По време на Великденските празници над 450 000 туристи се очаква

...
По време на Великденските празници над 450 000 туристи се очаква
Коментари Харесай

Ангелкова: Над 450 000 туристи се очаква да посетят България през Великденските празници

По време на Великденските празници над 450 000 туристи се чака да посетят разнообразни райони в България , предвижда в Кърджали министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тя взе участие в Кръгла маса на тематика „ Перспективи пред развиването на културно-историческия туризъм " по покана на локалната конструкция на КРИБ.

По думите на Ангелкова, Кърджали е неизменима част от дестинацията „ Магията на Източните Родопи ”. „ Не единствено Перперикон, който стана интернационално прочут, само че и всички други обекти, които сме присъединили в тази дестинация, бележат растеж на своите визити ”, регистрира Ангелкова.

Тя акцентира, че въз основата на това, което към този момент е реализирано, взаимно с Министерството на земеделието, храните и горите се разисква и предизвика основаването на винено-кулинарни направления по плана „ Сподели България ”.

Според Ангелкова, след Великденските празници ще бъдат финализирани измененията в Закона за туризма, дружно с някои наредби към него. „ Предстои смяна в наредбата за категоризация и прекатегоризация на местата за настаняване и хранене. Като цяло посоката е облекчение на режима и увеличение на условията към по-високата категория заведения ”, сподели министърът на туризма.

На въпрос  чакат ли се сезонни служащи от чужбина през летния туристически сезон на Черноморието, тя отговори, че предходната година е имало над 4000 сезонни служащи през лятото от Молдова, Беларус, Тайланд, в това число и от Филипините, а за тази прогнозата била те да набъбнат до 6000. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР